söndag 30 maj 2010

Blomkrukor

Jag är långsam och lat, jag veet! Men här kommer nu bilder på mina underbart gulliga krukor som jag köpte förra veckan! ;D
Fast nu är blommorna inte liika fina längre...

måndag 24 maj 2010

Likadana kläder som alla andra

I lördags var jag till Täby med familjen och shoppade. Jag hade skrivit en lång lista på saker jag behöver, men det gick inge vidare, hittade typ en av ca 20 saker.. Så nu har jag inga avslutningskläder heller! Så jag får väl springa omkring och leta här på Åland och ha likadana kläder som alla andra här! Haha, okej, inte riktigt, men jag lovar att någon kommer ha en likadan klänning som jag!

Men nu till de saker som jag faktiskt köpte:
En gul klänning (vardags)
En röd- och vitrandig t-shirt med puffärmar
Tre par söta trosor
Ett par lila rosformade örhängen
Två gulliga vasar (ser ut som hinkar) med jättegulliga bilder på plus mini rosor att plantera i

Om jag orkar kanske ni får se bilder lite senare! Men förvänta er inte för mycket, jag är ju som jag är, lat och glömsk! ;)

fredag 21 maj 2010

Jordgubbar

I går fylde pappa år, så mamma hade varit och köpt små marrängformar som vi fyllde med god glass, grädde, strössel och jordgubbar ovanpå! Sen efteråt fanns det kvar några som jag doppade i socker, och sedan i kakao pulver! Det var verkligen gott, ett litet tips bara! ^^ Plus riktig sommar känsla! ;)

tisdag 18 maj 2010

Årets första dopp!!

I morse på gympan hade vi beach rugby på stranden! Vi sprang halv nakna, hoppade på varandra, blev sandiga överallt och höll på och svettas ihjäl i den underbara sommarvärmen! Efter att ha blivit helt utmattade av värmen och att springa i sanden klädde alla av sig till underkläder (de som inte redan hade bara underkläder på sig) och sprang i vattnet och doppade oss! Jag måste säga att det verkligen var kallt. Om det inte hade varit stekhett på land hade jag aldrig gjort det, men nu var det extremt skönt att bli avsvalkad! Och dessutom har jag ju tagit årets första dopp, vilket jag är mycket stolt över! ^^
Och inte nog med det, efter skolan var det minst lika varmt, så Josse och jag stack ner till stranden igen och tog ett dopp till! Härligt var det! ;)

Nu luktar jag sommar över heela kroppen! Visserligen inte en särskilt fräch lukt, men den tar fram sommarminnen i alla fall! ;)

söndag 16 maj 2010

Äkta sommarväder!

I går var det helt underbart väder! Klar himmel, gassande sol och 25°C!

Jag låg ute på gården tillsammans med mina kära grannar Josse och Cissi! Det enda som fick mig att inse att det inte var en av de underbara sommarlovsdagarna var att träden inte riktigt var gröna ännu. Annars var det helt perfekt! Bara en liten pool på gården hade kunna göra dagen bättre! Jag tror nog att vi låg och solade i minst 6 timmar, om inte mer! Det var bara att njuta, jag tror nog det var den varmaste dagen vi kommer få uppleva i sommar på denna lilla ö.

Jag säger det igen: doften av solkräm blandat med sol och svett! Inget annat känns mer som sommar än det! ;)

måndag 10 maj 2010

Från gröna fantastiska Paris till gråa trista Åland..!

Nu är jag tillbaka efter en underbar vecka i Paris! :D Fransmännen må vara sliriga, men ack så mysiga!

Det var ju faktiskt första gången som jag flög nu, och jag kan ju bara säga att jag tyckte det var skitskoj! En sån rolig känsla! ^^

Här får ni en liten summering av veckan (samt hur mycket choklad jag åt per dag)

Söndag: Besökte Notre Dame. Vandrade på Champs-Élysées och såg ett Louis Vuitton varuhus som det var väldigt lång kö för att gå in till!

Mat: croissants, baguetter, vitt bröd, choklad-glass för 11€ (Häagen-dazs, tummen upp!), ratatouille, chokladkaka.

Måndag: Var till Opera huset (lite för länge, men det var väldigt vackert!). Åt pizza på en gata där vi senare insåg att det fanns massor med prostituerade och sex-butiker! Tappade bort varandra plus en väska i tunnelbanan. Gick på bio och såg Remember Me med Robert Pattinson, den var jättebra!! :D
Mat: Pain au chocolate, pizza, flingor (med choklad bitar i), kyckling, chips.

Tisdag: Besökte Musé d'Orsay och flörtade med galna spanjorer, picknick vid la Tour Eiffel och någon råkade visst kasta en stol också.. Och så gav vi mat till otacksamma uteliggare som bara ville mata fåglarna! På kvällen såg jag en Lejon Kungen musikal! (som hade varit på Broadway, det ni!) Otroligt bra, blev riktigt imponerad, var kanske det bästa på resan! ^^

Jag, Simba och Josse

Mat: vitt bröd (utan pålägg, eftersom dom inte hade något!), macka, joggis, muffins med choklad, microvärmd kladdkaka, paj, crêps au chocolate, joggis.

Onsdag: Besäkte Mona-Lisa på Louvren och träffade på riktigt sliriga spanjorer, besökte Moulin Rouge (!! :D) och gick sedan mot Sacre Coeur (vilken utsikt!) och såg mannen-utan-huvud-med-bara-en-peruk-mellan-axlarna igen! Han var verkligen läskig, och han levde till och med!!
Mat: Vitt bröd med nutella, macka, kladdkaka, äppelpaj, pizza.


Torsdag: Besökte den otroligt galna (och gamla) vice borgmästaren som tvingade oss att gifta oss! Åt lunch i skolan med typ 3 efterrätter!! Och senare var det dags för "middag" i skolan (bestående av typ kakor..)
Mat: rostat vitt bröd, kött, potatismos, baguetter, sallad (första gången på hela veckan!)chokladkaka, mandelkaka, något sockerkaka liknande, mellis kakor med vit choklad, jordgubbar, paj, pizza, varm choklad.

Fredag: Pick-nickade med svenska skolan utanför Louvren och matade fåglar direkt ur handen. Så sött! Efter att ha blivit attackerad av en hulahula ring några gånger var det dags för "stads rallyt". (inte så skoj..) och efter det var det dags för maraton genom Paris med Binci och Anna för att köpa souvenirer! Kollade senare på det blinkande Eiffel Tornet på håll! Mycket vackert! Sov sedan i ca 3 timmar eftersom jag följande morgon måste upp typ 5 för att packa klart!
Mat: Pain au chocolate, croissants, russinkaka, macka, chokladkaka, paneras fisk och runda pommes frites, en till mycket mättande chokladkaka och en joggis! Somnade proppmätt!

Som ni märker var det inte en enda dag utan vitt bröd och choklad! Det är Frankrike det!

Åkte ju hem sen på lördagen. En sorglig stund för oss alla! Men roligt hade vi det, och snart tänker jag åka tillbaka! Jag lärde ju mig hitta så bra där med métron! Åkte från centrum av Paris till utkanten helt ensam! *stolt* åkte även till skolan ensam några dagar! Så nog tror jag att jag skulle klara mig! ;)

Coola brudarna framför Notre Dame får avsluta detta evighets långa inlägg! (höh..)

lördag 1 maj 2010

PARIS BABE!

Nu först, när det är ca en timme kvar tills vi ska åka, börjar jag bli nervös! Blir ju första gången jag flyger! ^^ Jag verkar aldrig riktigt förstå att saker händer förrän de verkligen gör det, eller som i dag, förrän det bara är en timme kvar tills det händer!!


Dags för de sista förberedelserna nu! Sen PARIS!! ;D