fredag 27 augusti 2010

I'm alive!

Jag gjorde det! Jag hade min engelska lektion i dag! Som förresten inte handlade om varken Titanic eller Romeo & Juliet. Jag ångrade mig och bestämde för två dagar sedan att jag skulle ha om rädslor i stället. Jag väl inte direkt säga att det gick bra, eftersom högtalarna först inte fungerade, videon hackade, alla satt helt tysta när jag ställde min första fråga (det var extremt pinsamt) och jag tror jag råkade säga disgusting när jag försökte göra om discuss till ing-form.. hrm, jaa. Sen när läraren frågade om jag hade något att säga för att avsluta lektionen var min hjärna helt borta och jag sa typ: "Erhm.. noo, i don't think so. That was all my questions.." Haha! Men jag fegade inte ur eller hoppade av kursen i alla fall (som jag funderade på ett bra tag) utan jag gjorde det, och överlevde! Så lite stolt är jag ju över mig själv! :)

Nu ska jag kolla på The Vampire Diaries! (Jag vet, jag kollar nog alldeles för mycket på tv-serier..) Jag läste att säsong två ska börja den 9 September, så nu kan jag kolla på det sista avsnittet i säsong ett och ändå ha fler program att se! :D Haha! (Och så kanske jag råkar se lite av Glee igen också....)

Eftersom jag lånade Titanic förut när jag trodde jag skulle prata om det på engelskan, så tänkte jag, Josse och Binci se på den i kväll! Myspys!

Sen ska jag nog sova resten av helgen, så godnatt kan jag ju säga då! ;D

lördag 21 augusti 2010

Äntligen helg! :D

Jag har äntligen hittat Glee avsnittet på internet där Barney från How I Met Your Mother är med, eftersom jag missade det när det kom på tv! ^^ De två programmen är några av mina favoriter, alltid roligt att kolla på! :) Bones kommer i kväll och snart börjar The Mentalist komma på tv med (ytterligare två favoriter). Då är det bara att vänta på att Lipstick Jungle och Being Human också ska börja. ;) Men det är ju så skönt att bara försvinna i en annan värld och få sig ett gott skratt ibland! Haha! ^^


Hur som helst har ag lyckats komma på något att prata om på engelska timmen.. Det blir antingen Romeo & Juliet (filmen från 1968, mycket bra kan jag säga, och faktiskt lite rolig..!) eller Titanic. Så helt och hållet har jag väl nte bestämt mig ännu, men jag har ju tills på fredag att förbereda mig så! ^^ Men min lilla plan är att visa några bitar av filmen (för att få tiden att gå ;)) och sedn få igång en diskussion om den! Hoppas jag lyckas! ^^

Och dessutom är det ju äntligen helg! Klarade mig knappt genom första skolveckan! I går kollade vi på Sagan Om Ringen, som kom på tv, hos Josse och Cissi. Vi var så trötta att vi höll på att somna allihopa. Jag slumrade till några gånger och bestämde mig för att gå hem i en paus (somnade typ direkt då jag kom hem). Men Binci låg kvar på soffan och sov djupt. Jag försökte säga hejdå till henne men hon märkte ingeting. Haha! xD I natt sov jag i 12 härliga timmar! ^^

Nu har Glee laddat klart, så nu är det dags att titta på det! ;D Ha en lika trevlig lördag som jag! ^^

onsdag 18 augusti 2010

Om vi inte får vårt höstlov dör jag!

Skolan har börjat och jag är redan trött på den. Om det är något jag verkligen hatar så är det att vakna av väckarklockan halv 7 på morgonen och vara tvungen att gå upp ur min varma sköna säng. (Och snart kommer den vara ännu skönare, när jag får en breed säng! :D) Jag behöver verkligen ett höstlov så småningom så jag hoppas verkligen vi får det. "Vi får se om det blir något höstlov.." -Rektorn. !?!
Någonting jag verkligen inte heller tycker om är att prata inför folk. Jag är nog knäpp, eller så har jag bara sån psykisk störning, men jag blir alltid jättenervös så fort jag står framför typ 10 personer och ska prata medan dom lyssnar på mig och tittar på mig. Det spelar ingen roll om jag känner dem eller inte, jag blir alltid lika nervös och jag vet inte vad det beror på! Däremot när jag ska prata inför mina gympa elever går det hur bra som helst! Och dom är ändå ca 15 stycken. Men det kanske beror på att dom är så mycket yngre än mig.. Men hur som helst så är det därför jag fasar inför nästa veckas fredag, då jag ska hålla en lektion i skolan. På engelska! Jag kommer antagligen stå och mumla något oförståerligt (som en viss annan person på samma lektion.. hrm..) och få alla att sitta knäpptysta (eller gapflabba) istället för att diskutera, som är meningen!
Men det är inget jag kan göra åt, jag är tvungen att ha lektionen för att bli godkänd antar jag. Jag får bara se till att komma på ett intressant ämne som är roligta att diskutera om! (Har ni förslag får ni gärna hjälpa mig! ^^) Nu ska ja göra mina läxor (!) och sedan försöka gå och lägga mig 10! (undrar hur det kommer gå..)

söndag 15 augusti 2010

I'm back again!

Det var verkligen härligt att vara på stugan! Visserligen hade vi alger där några dagar, vattnet var så lågt att det gick till knäna, det värsta oväder jag nånsin sett kom förbi (med blåst och åska, och vi är utan åskledare!), det var mulet fler dagar än jag hade velat, kylskåpet luktade rutten fisk blandat med utedass i solken (om ni fattar vad jag menar), myggorna attakerade oss på natten och det var jätteläskigt att gå på utedasset, som ligger bakom ena stugan någon meter upp i skogen, på kvällen med bara ficklampan som lyste upp vägen. Men ändå, trots allt det där, skulle jag ha kunnat vara där ännu längre. För när himlen är klarblå är det helt underbart där! Man ligger och solar på dagen och badar med jämna mellanrum, och på kvällen får man se den otroligt vackra solnedgången!

När jag var där fick jag ett telefonsamtal från Fanny, som just då befann sig i en brittisk telefonkiosk!! Hon har varit där på språkresa (jag tror i alla fall att hon är hemma nu!) i Oxford tre veckor. Det är något som jag jättegärna skulle göra! Jag får se till att forska lite mer i den saken. ;)





Vi åkte ju via Korpo också, och då passade jag på att måla klart min oljetavla med hjälp av mommo! Den ser inte lika bra ut i verkligheten som på foto, men så här blev den. Helt hopplös är jag väl inte! ^^






Solnedgångar...

P.S. Jag ska få en 1,20 säng! :D