tisdag 29 november 2011

Slappna av, andas långsamt..

Provperioden slut, och ändå känner jag att det är så mycket jag borde göra.. Söka jobb, boka tandläkartid, fortsätta jaga skolor på nätet, se till att lyckas höja mitt betyg tillräckligt, köpa/laga alla julklappar... osv. Jag är lite dåligt på det här med att slappna av helt och hållet. Jag gör alltid det där som är lite-roligare-än-det-man-måste-göra med ett dåligt samvete, och hur bra avslappning är det egentligen? Dessutom kommer jullovet mitt i en period, vilket betyder att vi inte hinner gå många dagar i skolan efter lovet innan nästa provperiod börjar.

Hur som helst bokade jag min resa idag till SACO mässan i Stockholm nu på fredag. Ska bli roligt, och hoppas man får lite nya idéer om vad man ska göra i framtiden. SACO mässan är för er som inte vet en stor mässa där mängder med skolor från hela Sverige (inklusive Åbo akademi!) kommer och gör reklam för sina skolor och utbildningar. Jag hoppas verkligen att det kan öppna mina ögon för det jag vill syssla med, för hittills känner jag mig ganska vilsen.. Fast jag tänker ju ta ett mellan år på nån folkhögskola (var? vilken!?), så det där med utbildning och all framtid hinner ju (förhoppningsvis) mogna under det året!

Nu är det dags för att How I Met Your Mother program, och sen sova för att tagga inför morgondagen som börjar med biologi klockan 8! Jippie..

En härlig låt för att pigga upp lite! :D

torsdag 24 november 2011

En månad kvar till jul!!

Och jag har faktiskt redan börjat planera mina julklappsinköp! Det ni, lite annat än förra året då jag ännu dagen innan inte hade allt på klart! ;) Förbättring förbättring!

Konstigt nog, men jag älskar provperioder! I alla fall denna: har inte haft ett enda prov och två dagar denna vecka börjar jag dessutom 12! Det är nästan som att ha lov, har bara slappat, kollat på film, fortsatt fixa mitt rum, ritat m.m. Nästa vecka har jag dock två prov på raken, men då har jag ju hela helgen på mig att läsa! ;)

Igår tittade jag på Skönheten och odjuret på franska! Eller La Belle et la Bête som den ju heter då, och den utspelar sig ju dessutom i Frankrike, så det var lite extra roligt därför. Hittade faktiskt hela filmen på youtube, i ett enda klipp! Det var jätteroligt när jag insåg att jag faktiskt förstod vad de sa (och inte bara för att jag har sett den tidigare så många gånger att jag visste vad de skulle säga.. haha). Lärde mig kanske inte jätte mycket nytt (men något enstaka ord i alla fall!), men den höll min franska vid liv i alla fall! ;)


Här har ni hela filmen, om ni är intresserade! :)

måndag 21 november 2011

Breaking Dawn part 1

När jag var o Pargas över helgen hos Fanny och Ellinor for vi in till Åbo på lördagen för shopping och bio. Jag måste säga att filmen överraskade mig positivt. Jag tycker fortfarande inte att de är jättebra filmer, men det här var nog ändå den bästa hittills. Vissa delar var riktigt bra, som gjorde filmen spännande och intressant, medan vissa andra var sämre. Men förutom de lite fåniga/konstiga detaljerna (den "nyfödda" bäbisen, de lite dåligt animerade vargarna bla..), som jag försökte ignorera, så var jag rätt så nöjd med kvällens bio tittande! :) Jag skulle nog säga att filmen är sevärd, dels för att den var rätt bra ändå, dels för att den är del av en serie som jag tror att kommer bli en klassiker.


Jag har alltid klagat på att ingen spelar särskilt bra (i de här filmerna i alla fall), men här var båda två bättre. Och Kristen Stewart (Bella) har äntligen visat att hon faktiskt vet hur man ler..!

torsdag 17 november 2011

plugg plugg..

Usch vad jag är dålig på att plugga till prov! Har i princip inte kommit nånstans ännu, och jag har ca 40 spanska ord gånger fyra kapitel att lära mig, plus jobbig onödig grammatik.. Känns jättebra! Sitter istället och lyssnar på musik (som var meningen som pluggmusik..) och funderar på morgondagens resa till Pargas (:D). Vad jag ska ha med mig, om jag ska lyckas klämma ner allt i min handväska (!) och vad jag ska göra helt ensam på Silja Line i 5 timmar! (Någon som råkar vara på väg till Åbo i mrn kl. 13.45 och kan göra mig sällskap?)

På lördag ska jag in till Åbo, men pargasborna Fanny och Ellinor (även kända som korpofolket ;)), för att shoppa lite och sen se på Twilight filmen! Undrar hur den är, måste ju säga att jag inte har varit så jätteförtjust i de andra, men det känns ju som ett måste att se den här med! ;)

Men allt det där händer efter att jag ha skrivit mitt prov i mrn. Skriver det om 10 och en halv timme! Så nog ska jag väl orka plugga lite i åtminstone en timme! (och jag som skulle och duscha.. får kanske gå upp i gryningen i mrn då!)


Den här låten får mig att tänka på Romeo och Julia musikalen. Lyssnade på den för första gången på väg dit, och får samma härliga spännande känsla när jag hör den. Nog en av de bästa saker jag varit med om.

fredag 11 november 2011

11.11.11

Idag, i en minut, fick vi uppleva den unika stunden när klockan var 11.11 den 11.11.11. Haha! (Vår mattelärare verkade tycka det var väldigt roligt.. höhö!)

Fredag och helg, äntligen! :D Fick en ägg "bäbis" idag på psykologin (som jag just döpte till Rasmus :D) som vi ska ta hand om som våra barn tills på tisdag. Okokt dessutom! ;)

Lyssnade så mycket på min fina spellista igår på Spotify att jag inte har nån tid kvar där nu.. :( Funderar nästan på att börja betala för det, skulle vara så mycket lättare än att försöka ladda ner allting hela tiden!

onsdag 9 november 2011

Myspys


I går kväll var jag på bio och såg Footloose. Den var jättebra tycker jag! :D Huvudpersonerna (Kenny Wormald och Julianne Hough) påminde dock vääldigt mycket om en ung Johnny Depp (inte mig emot!) och en ung Jennifer Aniston, haha! Men den var jättehärlig! Älskade danserna. Det var ju det som filmen i grund och botten handlade om: dans (hörs kanske på namnet? ;))
Jag borde kanske se originalet någon gång också, detta var ju trots allt en remake på den gamla filmen. Men jag vet inte, ibland kan det förstöra lite, eftersom remaken sällan är bättre än originalet, och jag vill inte börja ogilla den jag såg igår, haha! Men kanske jag vågar mig på det någon dag! ;)


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Just nu ligger jag i min säng, trött som vanligt, och lyssnar på mysig instrumental musik, haha! :D Jag har fixat mig en jättehärlig spellista på Spotify (som fortfarande kan utökas!)! :) Klicka här om du vill lyssna! (Tycker speciellt om P.S. I Love You soundtracket!)

Jag kollade på det hundrade avsnittet av One Tree Hill idag förresten, hihi! Och snart ska jag se på det senaste Glee programmet som jag just laddade ner! :D

måndag 7 november 2011

måndag

Jag förstår inte hur man kan vara så trött som jag är idag. Somnade direkt när jag kom hem från skolan, gick upp och åt middag, hann meddela ÅMI att jag inte kommer i kväll, och somnade igen.. Och nu är klockan redan sju! Det konstiga är att vi dessutom inte gjorde något uttröttande i skolan. Tvärt om, jag missade både matten och svenskan pga volleyboll-dag och läkarbesök. Så jag hade endast två lektioner idag. Det är väl bara att lägga sig tidigt i kväll antar jag!

För övrigt så håller jag på att bli klar med mitt rum! Bokhyllan och soffan är borta, fotölj och min omtalade IKEA hylla är på plats, tillsammans med två nya vägghyllor och en ny lampa! Allt som nu saknas innan jag kan säga att min rum är färdigt är lite tavlor och några krokar till smycken och hårfön! :D Sen, så småningom, kan jag lägga ut lite bilder ifall någon är intresserad! :)

Nu ska vi se om jag orkar fixa mina naglar som blev halvgjorda igår kväll, haha! ;)

söndag 6 november 2011

Halloween

Igår bar det iväg på födelsedags/halloween fest. Vi hade riktigt roligt (trots att jag hade varit lite trött hela dagen). Hade till och med en clown som kunde göra ballongfigurer! :D haha!

Det var dessutom skolfotografering på dagen. Vi hade ett "äkta" klassfoto där vi var alla olika samhällsklasser. ;) Verkligen många olika kläder jag hade på mig igår: vanliga skolkläder, gympakläder, borgare kläder, och Mimmi kläder (min halloween dräkt!). Men jag tycker ju om att klä ut mig. Det är ju det som är så roligt med halloween! ;)

Vi var några som fixade oss tillsammans innan, hemma hos polisen ;)

torsdag 3 november 2011

Ibland blir det inte som man hade tänkt sig

Saker jag hade planerat att göra idag:
- köpa lösögonfransar
- fixa kläder till skolfotograferingen i mrn
- städa mitt rum
- bestämma vad jag ska ha på mina nya (!) hyllor
- duscha
- uppträda med en sång på en middag
- allmänta ta det lugnt eftersom jag inte har läxor
- gå och lägga mig tidigt (sovit för lite hela veckan!)

Det jag hann göra:
- köpa lösögonfransar
- uppträda med en sång på en middag
...

Ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig. Hann bara hem efter att ha varit på stan för att äta några mackor. Sen dags för soundcheck kl.17 för middagen. Kom hem alldeles nyss (kl. 23). Satt och väntade i över fyra timmar "backstage" på att få uppträda med min tre minuters långa sång. Förlåt mig, men det var inte värt det. Men kanske det är så att vara musiker. Man får väl vänja sig.

Men men, det är sånt som händer, jag beskyller ju ingen för detta (eller möjligtvis de som höll i middagen, för bristen på information till oss..).

Ska sova nu, och hoppas på att jag får tillräckligt med sömn för att orka med morgondagen! :)