måndag 30 januari 2012

Uppsaten om kon

Hörde den här för ett tag sen, men den blir aldrig tråkig! :') Vardagsunderhållning i stil med Hunden och kattens dagbok.. ;)


Bara för att jag inte alls är på humör, och inte tänkte pina er med ännu ett "dåligdag" inlägg (har biologiprov i morgon.. :( måste bli godkänd!), så får ni det här iställe! ;D

lördag 28 januari 2012

Jag tror...

... att jag är lite förälskad i min karonkaklänning! <3

Jag sa till mamma att jag antagligen inte skulle hitta någonting på NK, (så dyrt!) och jag sa att allt jag visste var att jag helst ville ha en med axlar, och den skulle inte vara rosa eller lila. Gissa vad? Jag hittade den på NK (inte alltför dyr!), den är lila, och axelbandslös. Lite ironiskt. Haha! :D

torsdag 26 januari 2012

Torsdag kväll

Jag tycker bara att det låter konstigare och konstigare för varje gång jag säger det, men sant är det. Idag var min sista vanliga skoldag i Lusse, någonsin! Det känns otroligt skönt, fast samtidigt lite sorgligt, jag har verkligen trivts. :)

I morgon ska jag till Estocolmo (inga prov!!) och förhoppningsvis hitta en karonkaklänning! :D (För er som inte vet, karonka=bal) Kanske dyker det upp en bild på den senare! ;)

Efter ett härligt Zumba pass och senare en lång spelkväll (igen, haha!) ska jag nu gå och lägga mig så att jag är uvilad för morgondagen! Godnatt! :)

onsdag 25 januari 2012

Vissa dagar är sämre än andra...

...och idag har varit en av de sämre. Jag vet inte riktigt varför, det har inte hänt något speciellt egentligen. Men ibland bara har man den där känslan redan från morgonen (vilket är konstigt med tanke på att jag somnade halv 10 igår!), och sedan kan minsta lilla grej göra så att allt känns piss. Idag har varit en sån dag. Egentligen skulle jag bara vilja gå och lägga mig så att jag kan vakna upp i morgon med andra känslor. Men nej, det kan jag inte. Jag har läxor, måste duscha, måste kolla butiker i Stockholm som jag ska besöka (på fredag!) osv.. Och jag vet inte hur, men det känns som om jag gör ingenting, och så plötsligt är klockan massor och jag blir tvungen att låta sömnen lida, igen. Jag förstår inte vart tiden rinner iväg ibland.

Till råga på allt håller jag på att bli förkyld och känner aningar av en huvudverk lite nu som då. Jag kanske lider av någon sorts slutkläms stress, när alla prov och betyg snart når sitt slut. Det är egentligen det enda som håller mig igång dagar som denna: att veta att allt snart faktiskt är slut. Jag behöver bara kämpa lite, lite till, så kanske jag lyckas nå studentmössan!

På ta om det, en liten glädje nyhet, i morgon går jag min sista riktiga dag i skolan! Sen är det "bara" provperiod, tentamen, och studentproven kvar.. Puh!
Nu ska jag ta mig i kragen och kämpa med läxan, dricka lite finrexin och sedan försöka få en god natts sömn! :)


P.S. I Love You Soundtrack

söndag 22 januari 2012

hänt

Den här helgen har jag gjort ovanligt mycket. Trots att så många har varit iväg till Åbo. Men jag har haft riktigt trevligt kvar här på ön. I fredags ändrades våra skridskoplaner eftersom dom inte hade fixat banan (!?) och den var helt bucklig, så vi gjorde ett försök till pulkbacken istället, och det blev riktigt lyckat! Första (och kanske enda) för denna vinter. Sen ägnade vi kvällen åt vårt nya sällskapsspel (ryktet går, väldigt skoj!).

Lördag blev det fika på Havtorn med Cissi och André, och jag köpte en alldeles för stor, men otroligt god, brownie. Jag var proppmätt efter bara halva och smugglade ner resten i en servett i väskan.. ;) På kvällen åkte vi för att fira Hanna som fyller år i morgon! Efter som många som sagt var i Åbo så blev vi bara fyra stycken, men vi hade jätteroligt! Först såg vi på Gladiatorerna(!), och sen Galenpanna mellan elva och två, haha! Ytterst roligt hade vi! :)

Och idag, mina vänner, var jag på Lejonkungen i 3D på bio! :D Sen var vi ett litet gäng och bowlade, det var verkligen länge sen sist. Efter det tog vi en tur till statshuset för att rösta! Spännande att se vem det blir (även om det redan verkar ganska självklart).

Just nu tittar jag på Glee (från början), och så tänker jag rita lite tror jag, det var länge sen sist!

torsdag 19 januari 2012

torsdag

Igår var jag på en helt underbart fantastisk balettföreställning: Young Russian Ballet. Jag tänkte säga "det var verkligen värt pengarna", men så kom jag på att jag inte betalade för min biljett, nej, vi hade turen att få gratis biljetter från ÅMI (musikinstitutet ifall någon blir förvirrad av förkortningen). Ibland är man lyckligt lottat! Så jag vet inte vad jag ska säga, men bra var det i alla fall! :) De hade blandat klassisk balett med modern, och jag älskade de moderna danserna! Jag kan inte förstå hur två olika personer kan röra sig så smidigt i sådana avancerade hopp och vara så samspelta att de rör sig som om de vore en person. Väldigt fascinerande.



Eftersom jag slutar elva (!) på torsdagar, och jag fortfarande har träningsverk från tvspelskvällen (eyetoy kan vara riktigt roligt, hehe), så bestämde mamma och jag oss för att åka och simma. Det var jätteskönt. Och jag kan inte minnas när jag senast var till Mariebad, så det var nog på tiden. :)

Nu ska jag nog lägga mig, så att jag får sova ut, jag börjar först 11 i morgon! (Älskar mitt schema!) Godnatt allesammans! :D

(Typiskt, kom just på att jag inte gjort biologiläxan ännu.. :( men förhoppningsvis är den inte så jobbig!)

söndag 15 januari 2012

Nostalgiii

Åh vilken lycka! Jag har jättelänge (jag pratar om månader, halvår kanske) funderat på ett barnprogram som jag minns från när jag var liten. Men när jag har frågat någon vad det heter har ingen fattat och jag har börjat fundera om jag hittat på allting. I och för sig kan jag förstå dem, min förklaring var nämligen: i introt blir någon jagad av något slags fordon och musiken påminner om saxofonen i Careless Whisper, huvudpersonen är en tiger/räv/mus eller liknande med en hatt och de löser massa mysterier. En mycket detaljerad beskrivning, i know, haha, men det är allt jag minns.

Men så idag, bestämde jag mig för att (för andra eller tredje gången) försöka googla det, med hjälp av mina dåliga ledtrådar, och gissa vad? Jag hittade det!! :D Så tack "Mordos" som skrev om den på nån sida!

Någon mer än jag som kommer ihåg Montana Jones? Ett av mina favoritprogram vill jag minnas...


Det är allt bra härligt med lite nostalgi.. ;)

fredag 13 januari 2012

Ett steg i taget

Okej, jag fick snön som jag längtade efter, och det är faktiskt riktigt fint när man tittar ut genom fönstret och ser den orörda snön ligga på marken. Men usch vad jobbigt det är att röra sig utomhus, speciellt när det är snöstorm och vägen hem råkar vara i motvind. Tur att jag inte mötte någon på vägen i alla fall, jag såg lite galen ut. Jag försökte gå snabbt, samtidigt som jag inte ville halka (däremot gled jag över några isfläckar nu som då, då kom jag snabbt framåt) och jag kisade som bara den och såg knappt något. Så egentligen kan jag ju inte veta i fall jag mötte någon eller inte, haha! Men som tur är så är ju allting på nära gångavstånd när man bor här i lilla Mariehamn. :)



Jag har faktiskt mer och med börjat inse hur mycket jag trivs här i Mariehamn, och hur mycket jag kommer sakna det. Just typiskt att jag inser det först nu, när det är ett halvår tills jag ska flytta. Jag känner mig väldigt kluven, ibland kan jag bli jätteglad och se fram emot nästa år. Jag börjar på någon folkhögskola och slipper allt pluggande, får göra något jag verkligen tycker om. Jag flyttar hemifrån, får börja om helt från början med nya människor, ny plats och allt är nytt och spännande. Men sen i nästa stund inser jag att jag ju FLYTTAR HEMIFRÅN! Jag måste klara mig själv, jag måste skaffa nya kompisar, anpassa mig till nya saker, vara ifrån min familj och vem vet när kompisgänget kommer att träffas nästa gång?

Det är lite roligt, först när jag började fundera vad jag ska göra efter Lusse (mellan ettan och tvåan kanske det var), hade jag bestämt att jag ville ut i världen, USA till exempel, som au pair. Senare var det musikskola ett år i England. Sen blev det inget utomlands längre, utan antingen Sverige (räknas inte som utomlands) eller Finland och Umeå eller Vasa verkade som ett bra alternativ. Men nu har det istället blivit tankar om skolor så nära som möjligt: Stockholm, Uppsala m.m. Det känns lite som att jag svävade på rosa fluffiga moln i början, men nu kommit ner till verkligheten igen.

Det är inte det att jag inte vill ut i världen, för det vill jag verkligen (står typ högst upp på min saker-att-göra-innan-jag-dör lista), men jag insåg att man kanske ska ta en sak i taget. Steg för steg. Det är trots allt en rätt stor sak att flytta hemifrån och hoppas på att vingarna ska bära. Och om de inte råkar göra det, så blir det rätt jobbigt att befinna sig på andra sidan jorden när man kraschlandar. Något som jag inte insett förrän nu. Så nu tänker jag se till att jag inte hamnar alltför långt hemifrån nästa år (när jag närmar mig mina universitets studier kan jag därmed dra mig längre bort!), för som jag sa, jag kommer sakna Mariehamn, och det kommer nog alltid att vara hemma för mig.



Ett långt serious inlägg här, men sånt händer ibland! ;) Nu ska jag fortsätta den mysiga fredagskvällen med att dricka något varmt (troligen blir det väl varmchoklad.. hehe) och titta på någon trevlig film (efter att jag har diskat..)! :D

måndag 2 januari 2012

RENT - The Musical

I går tittade mamma, Linnea och jag på min julklappsfilm Rent. Jag tycker den var riktigt bra! Den var kanske lite seg i början, men låt inte det hindra er om ni tänker se på den (vilket jag rekommenderar att gör!), för den blev bara bättre och bättre, och jättebra mot slutet. Om ni nu trots detta inte tycker om handlingen tycker jag att ni ska se den ändå bara för den otroligt fina musikens skull! :)
Här har ni trilern och två av låtarna som är med. :)




Ha en fortsatt bra dag! :D

söndag 1 januari 2012

2012 har börjat!

Jag vaknade först klockan ett idag. Sov jätteskönt hela natten, ända tills halv 12 då jag vaknade med min migränliknande huvudvärk (måste ta reda på vad det är riktigt...) men efter några huvudvärkstabletter lyckades jag sova bort den! Och vad utvilad jag kände mig när jag sedan vaknade. Så året började ju rätt så bra! :)

Igår/idag (vet inte vad man ska säga) såg vi jättefina raketer! :D Mamma lyckades få några fina bilder på dem.



I år har jag faktiskt några nyårslöften. Om man bortser från mitt traditionella: att äta mindre onyttigt och motionera mera! ;) Men utöver det har jag två nyårslöften:

1. Lära mig att inte vara för snäll och att man faktiskt får säga nej ibland. Som jag skrev i förra inlägget om det gångna året så har jag varit på ÅMI mer än någonsin. Och nu menar jag det inte nödvändigtvis som något negativt, många gånger har det varit jätteroligt. Men ibland säger jag ja utan att tänka mig för och sen när det är för sent att dra sig ur inser jag att det blir för mycket för mig och att det krockar med massa annat. Och har man gett sig in på något, så får man stå sitt kast tycker jag. Men detta är bara ett exempel.


2. Acceptera mig som jag är och sluta försöka vara någon annan.
Ett fånigt exempel: Jag har alltid velat ha långt och tjockt hår, och fastän jag har jättetunt hår och min frisör har sagt att mitt hår inte kommer bli längre än det är, har jag ändå försökt. Trots att jag vet att det är omöjligt. Det har resulterat i att mitt hår har sett ganska slitet och livlöst ut. Men nyligen färgade jag ju håret mörkt och klippte det ganska så kort, och genast såg det levande och friskare ut! Så jag har accepterat att jag har kort hår och tänker hitta en snygg frisyr som passar det. Jag ska sluta försöka ha långt, tjockt hollywood hår, det ser egentligen bara fånigt ut, när det ändå inte funkar på mig.
Men mitt nyårslöfte gäller ju inte bara mitt hår, haha, utan alla möjliga andra saker. Men håret är ju en början. ;)

Löfte nummer två innebär ju också att stärka mitt självförtroende, vilket jag tycker är otroligt svårt. Men ibland kan faktiskt musiken hjälpa mig. (förvånande va? haha) Vissa låtar ger verkligen den där ego-boosten man så ofta saknar! Till exempel "Perfect" med P!nk eller "Born this way" med Lady Gaga. Men de låtarna har ni säkert hört, så här ska ni få höra en relativt ny låt, av Olle Hedberg (gottlänningen från idol), som heter Wonderful.
Hittade ingen video med text, men hoppas ni uppfattar vad han sjunger! ;)


Otroligt härlig låt tycker jag! :)