tisdag 29 maj 2012

Värme, värme, var är du?

Jag vill alltid tro att det är varmare än det är. Önskedrömmar antar jag. Jag skulle på stan för att uträtta lite ärenden och gick ut barbent i min ljuvliga sommarklänning. Men när jag kom ut möttes jag av en kall vind. Jag som hade legat och solat på balkongen några minuter tidigare! Jag blev tvungen att gå in på minimarket för att låtsas leta efter något, "inte hitta det" och sedan gå ut igen för att kunna gå tillbaka för att byta till jeans. Alltför att inte verka konstig när man vänder om mitt på vägen för att gå tillbaka. Tyvärr misslyckades jag. Mötte två tjejer på väg hem. När jag kom tillbaka efter mitt klädbyte mötte jag samma tjejer igen, vid samma ställe (dom hade uppenbarligen faktiskt köpt något på minimarket). De måste ha tyckt att jag var jättekonstig..

Till mitt försvar så ser det väldigt somrigt ut! Hela esplanaden utanför mitt fönster är nu grön och man kan äta frukost på balkongen i morgonsolen! Men jag får väl vänta med att springa runt i mina sommarkläder ett tag till antar jag. Hoppas bara på varmare väder till studenten (som är om FYRA DAGAR!!!!!!!! :D).

onsdag 23 maj 2012

From Turkey with love

Jag saknar bekymmerslösa Alanya. Verkligen. Allt flöt på, inget att oroa sig för, bara njuta och ha roligt. Visst förstår till och med jag att man inte kan leva i den fantasin (som visserligen var verklighet i en hel vecka!) hur länge som helst. Men vad skönt det skulle vara att få vara där igen. Här hemma är det alltid något att oroa sig över. Och hela tiden kommer det upp fler utgifter som man måste ta del av. Allt kostar. Hatar verkligen pengar ibland. Allt blir bara så krångligt med dem i bilden.


När vi väl var i Turkiet var pengarna egentligen inget problem eftersom vi bodde på ett All inclusive hotell, och aldrig behövde betala för maten, om vi inte ville äta ute (vilket vi gjorde en kväll, och det var fantastiskt!). Och hur jag än ser på saker är det alltid något som måste göras här hemma. Jag har alltid något som borde kryssas av på min att göra lista (som aldrig tar slut). Och pengarna som bara far hit och dit utom all kontroll. Jag vill tillbaka till varma, härliga Alanya.


Vi såg en turkisk film i går (som Josse köpte där, utan att ha en aning om vad den handlade om) och den var rätt bra, med rätt så mysig musik! :)

måndag 21 maj 2012

Sommaren kommer!

Titta, det börjar äntligen bli lite grönt ute! :D
I morse var jag och klippte mig, var otroligt skönt att bli av med allt slitet! Sen var jag och jobbade, var faktiskt rätt roligt idag när jag fick lära mig kassan, för då fick jag mer att göra, och det är ju alltid bättre än att bara sitta där.

På onsdag ska jag ta min studentbild, om vädret tillåter. Så ikväll ska jag sätta mig ner och planera min studentfrisyr, men först tänker jag gå på en liten promenad i det otroligt vackra (och varma!) vädret för att bestämma mig för var någonstans jag vill ta bilden!

Bildelibilder

Jag antar att alla mina läsare har mig som vän på facebook, så istället för att lägga upp samma bilder här på bloggen så får ni spana in dem där.
Klicka här för att komma till mitt facebook album! (Du måste vara inloggad för att se det)


Om jag mot förmodan har läsare utanför min vänskapskrets som vill se lite Turkiet bilder, så är det bara att slänga in en kommentar så ska jag fixa saken! :)

fredag 18 maj 2012

Seni seviyurum aşkım

Borta bra men hemma bäst.. Näe, vem försöker jag lura? Jag saknar redan Alanya och skulle vilken dag som helt kunna åka tillbaka och stanna i flera veckor till. Vi hade underbart väder, hann göra allt vi ville och träffade härliga människor. Alla var jättetrevliga, och vårt hotell var jätemysigt. Det var inte så många där den veckan vi var där, så vi fick väldigt mycket service, dom slogs nästan om vem som skulle få hämta ens tallrik när man hade ätit klart! ;)

Ska lägga ut några bilder senare, just nu får ni nöja er med en bild på mig med min turkiska fez.. ;)

måndag 7 maj 2012

Nämen just det ja..!

Det slog mig för bara några dagar sen. Jag läste ju brevet från Ågesta att jag har kommit in på skolan, och jag tänkte bara "jamen vad roligt att jag kom in". Men så mycket mer hann jag inte tänka på det positiva i det hela, för sen hakade jag upp mig på problemet med betalningen av bekräftelseavgiften inom 10 dagar, vilken skola jag skulle välja och skulle jag chansa och riskera att inte komma in på nån skola alls bara för att kanske komma in på SkolaNr1?

Men för några dagar sen bestämde vi oss för att helt enkelt betala in de 500kr som behövdes för att försäkra dem om att jag ville ha platsen. Och om jag senare får reda på att jag har kommit in på en bättre skola så kan det ju inte vara helt omöjligt komma med återbud. Någon på reservplats måste väl bli överlycklig i alla fall. Mamma påstod att det var värt priset, även om jag kanske börjar på en annan skola i slutänden.

Och det är nu jag faktiskt har insett det: Jag har ju kommit in på en musikskola!! I ett helt år ska jag bara få nörda mig med musiken tillsammans med andra musiknördar. Vad härligt att veta att vad som än händer, vilket besked jag än får från de andra skolorna, så kommer jag ändå få musicera på en bra skola (den är ju trots allt inte dålig, bara för att jag hellre skulle gå på den andra!) nästa år.

fredag 4 maj 2012

Fem dagar kvar!

Om fem dagar, exakt, sitter jag och mina härliga vänner på flyget till Turkiet! Därför håller jag som bäst på att gå igenom mina kläder som jag vill ha med. Har lagt dom i en liten hög och slängt hälften i tvätten. Så nu fram tills vi åker får jag lov att gå i mina fulaste kläder, vill ju ha med allt fint dit! ;) När jag ändå håller på och går igenom min garderob hittar jag en massa kläder som jag inser att bara ligger/hänger där. Så nu när alla mina Turkietkläder är i tvätten ska jag dra ut alla kläder som jag inte använder också. Förhoppningsvis blir det någon loppis i sommar som jag kan vara med i för att sälja alla kläder och allt annat som jag hittar i mina skåp och aldrig får användning av!

Jag borde egentligen ta mig en sväng till skolan för att rensa ur mitt skåp, lämna in nyckeln (och få tillbaka 10€ för den, jag som är så fattig just nu!) och föra över alla minnesvärda skolarbeten till min dator. Kommer kännas jättekonstigt att gå dit igen, tycker redan att det var länge sen jag var där! Nog kommer jag ju sakna den skolan, det måste jag ju erkänna..

Ikväll blir det Fantomen på opera med mina nära och kära! Härligt med fredagskvällar hörni! ;)

tisdag 1 maj 2012

beslutsångest

Det är valborg och jag har spenderat dagen i Stockholm för lite shopping. Hittade inte jättemycket, men två par skor i alla fall, och Linnea hittade sin avslutningsklänning (den egentliga orsaken till att vi åkte). Tyvärr missade jag valborgsfirandet här hemma med grillning och myspys, men jag tröstar mig med att vi förhoppningsvis kommer att grilla mer i sommar! :)

När jag kom hem såg jag att jag hade fått ett brev från Ågesta (skolan som ligger nr två i min lista över var jag helst vill gå), och jag har blivit antagen! Kändes väldigt skönt att läsa, men ju längre jag läste på brevet fick jag reda på att jag måste lämna besked om jag vill ha platsen eller inte inom 10 dagar. Det som gör detta problematiskt är att jag inte får besked från skola Nr.1 förrän i mitten på maj, och tyvärr så är det ju längre än 10 dagar till dess. Min första tanke var att jag skulle tacka ja till Ågesta, och sedan bara hoppa av typ om det visar sig att jag har kommit in på Nr.1, men då var det ju det problemet att man måste betala en bekräftningsavgift på 500 kr. Och det känns ju onödigt att slänga ut så mycket pengar bara "för säkerhetsskull" och sen kanske det visar sig vara i onödan (skola Nr.1 är dessutom av den lite dyrare sorten). Usch, jag vet inte vad jag ska göra!!

Jag hade tänkt skriva att jag skulle avsluta valborg med det nya glee avsnittet och sedan lägga mig, men nej, så blev det inte, jag blev meddragen (frivilligt efter lite om och men) ut med några kompisar. Nu är klockan halv 4, så det är väl bara att skyffla ner allt skräp från sängen (lämnar nog städningen till senare) och lägga mig och sova om jag ska orka picknicka i morgon i det förhoppningsvis vackra vädret! :) Godnatt!