lördag 28 juli 2012

Bästa platsen i världen

I morgon försvinner jag och min familj till en av de absolut bästa platserna i världen, nämligen vår stuga! Eftersom vi inte har varit där på två år nu ska det bli extra roligt. Det är så härligt att komma dit, bort från civilisationen för ett tag, glömma klockan och bara vara. Nu hoppas jag bara på fint väder, i alla fall någon av dagarna.

Nu ska jag snart iväg på sista RockOff kvällen (men bara utanför, går rätt bra att spana från sandlådan.. ;)) med A tribute to Queen (där mamma står med i kören!), men tyvärr så ska jag jobba i morgon bitti (dock sista dagen, sen sommarlov!! :D) så det blir nästan hem och sussa direkt efter fyrverkerierna. Men man får väl göra det bästa av det hela. (Och vad många parenteser det blev..)

Av någon konstig anledning älskar jag denna bild. Vår mathylla, haha! Hittade tyvärr ingen annan fin bild från stugan som inte är en solnedgång (som jag har lagt ut hundra gånger tidigare!)

Vi ses om en vecka! :D

tisdag 24 juli 2012

Veronica Maggio

Igår utnyttjade jag min engångsbiljett till RockOff för att få se Veronica Maggio! Underbart och roligt, och hon var verkligen duktig live. Har velat se henne live länge nu. Bra val av kväll jag gjorde! :D

 Mamma som tog bilderna, lite längre bak. Kan hända att man kan skymta min hand nere i vänstra hörnet på någon av bilderna.. ;)
Inte världens bästa bilder, men bättre än inget alls! :)

torsdag 19 juli 2012

Kära dagbok

Jag har tagit fram min dagbok igen. Den har nog inte varit framme sen april nån gång! Och vad skönt det var att få skriva i den. Visst, jag har ju bloggen att skriva av mig i, men här måste jag ändå tänka på vad jag säger (skriver). Ingen vill väl berätta hela sin livshistoria för hela internetvärlden? Men i min dagbok kan jag skriva precis vad som helst. 
Det gör dessutom inget att jag skriver om tråkiga grejer som jag vet att ingen skulle bry sig om. Saker som egentligen bara är egoprat som man säger endast för att få prata om sig själv. Små ointressanta detaljer som händer i ens vardag. Eller saker man vill klaga på. Tycka-synd-om-mig babbel, som oj vad jag har ont i huvudet och usch vad tråkig den här läxan var osv, som man inte alltid orkar berätta för alla eftersom man kan tyckas fiska efter medlidande. Pressat medlidande blir bara jobbigt. (Kanske förresten bara jag som lider av detta eftersom jag råkar ha ett rätt så stort behov av att bara babbla.. haha)

Men min dagbok bryr sig inte om sånt. Eftersom det bara är jag som läser den är det inget som blir pinsamt. Ett bra tips är verkligen att skriva en privat dagbok. Och en stor bonus är att det blir otroligt roligt att läsa sina gamla dagböcker fem år senare. Ibland har jag blivit lika fast som man kan bli när man läser en spännande roman. Rätt så fånigt va? Men väldigt, väldigt roligt!

onsdag 11 juli 2012

En liten tripp tillbaka till barndomen...

Idag har jag fortsatt min nostalgiresa från igår. Jag har dock förflyttat mig ner från vinden denna gång. Igår satt Linnea och jag där upp i helt seriöst tre hela timmar och gick igenom gamla leksaker, mindes vad alla kramdjur hette och vad lekarna brukade gå ut på. Helt underbart roligt var det! Hittade så mycket saker som jag inte ens visste att jag hade kvar. I morse gick vi igenom gamla kläder; kläder som mamma och pappa hade, kläder som vi klädde ut oss i eller som vi faktiskt hade på oss när vi var små. Och nu har jag suttit här i några timmar och gått igenom den stora flyttlådan plus de 6 eller 7 kassar med gammalt skolmaterial som vi har samlat på oss under åren.


 Jag hittade bl.a. gamla dagböcker från skolan när jag gick i ettan. Jag förstår knappt vad jag själv har skrivit och min handstil och val av ord och bildningen av meningar är helt oförståelig, men ack så rolig, hehe!

Jag blir imponerad om någon av er kan tyda detta.. Tog mig väldigt länge att förstå vad jag menade.. ;)

 Nu är nästan allt som ligger på golvet på bilden slängt. Allt som sparades var en liten A4 låda med saker jag helt enkelt bara måste behålla!

Ibland har jag svårt att tänka mig hur man någonsin kunde längta efter att få gå till skolan. Men nu när jag har gått igenom gamla skolgrejer och minns hur allt var då, så är det inte så oförståerligt längre. Och i så fall måste jag säga att skolan och lärarna lyckades rätt bra när jag gick i lågstadiet.






Några timmar senare... Efter en lite besviken upplevelse (inte för att jag väntade mig så där jättemycket heller) på bion med The Amazing Spider-Man är jag hemma igen. Jag måste säga att jag alltid kommer hålla fast vid den riktiga Spider-Man filmen, mycket bättre på alla sätt och vis. Men så nu ska jag gå och lägga mig och förbereda mig för morgondagens arbetspass!

söndag 8 juli 2012

Nya kläder

I fredags vad mamma och jag till Stockholm för att shoppa med Linnea, som hennes födelsedagspresent! Det blev en riktigt lyckad dag, och även om mamma och jag egentligen enbart var meningen som smakråd så kunde ju så klart ingen av oss låta bli att köpa lite grejer.. Hehe! Jag hittade rätt så mycket för nästan ingenting! Det var rea överallt, och som vanligt faller jag alltid för det.. Men det gick inte till överdrift i alla fall, jag tycker jag enbart shoppade i rätt mängd, och till ett riktigt bra pris! :)

 Två tub toppar från H&M och ett par sportshorts från Gina (på tiden att jag har lite nya sportkläder..!)
 Spets(!)shorts från Gina och kjol från H&M
Nagellack (Fresh Melon) som jag snart ska använda! :D
Gillar kombinationen av färger i mina nya inköp.. ;)

Nu dags för nagellacks fixeri och One Tree Hill tittande! Har börjat om från säsong ett nu efter som det inte kommer flera nu, så jag får väl se om alla då, hehe! :D

onsdag 4 juli 2012

Lediga dagar.. :)

I morse vid 7 tiden vaknade jag med en förfärlig migrän huvudvärk, kombinerat med illamående. Det var ju inte direkt det roligaste jag varit med om.. Men jag har insett att jag råkar ut för det när jag länge har hållit igång, och sen äntligen slappnar av på min lediga dag. Efter den intensiva veckan plus två arbetsdagar efter det (där jag förresten gjorde mina första glassbollar!! Och det gick rätt så bra!) är det i och för sig kanske inte så konstigt.

Men utöver detta har dagen varit riktigt lyckad! Efter att äntligen ha somnat om vaknade jag riktigt utvilad och satte mig på balkongen tillsammans med min bok och åt frukost i den ljuva värmen. Sedan bar det av till stan med lillasyster för att köpa födelsedagspresenter till kusinen och kusinbarnet (och jag måste då säga att det är otroligt roligt att köpa och titta på saker till en ettåring!). Vi överlämnade presenterna och kunde sedan inte hålla oss från att ta oss en sväng till stranden! Tänk, stranden är äntligen invigen för i sommar! Och vi var till och med och simmade i havet, helt otroligt med tanke på hur kallt det har varit! :)

På kvällen åkte jag och Anna till Badhusparken för att titta på Hanna, vår egen Dunderdansare, när hon och en massa andra uppträdde. De var verkligen duktiga!!

Men för att inte riskera att få huvudvärk i morgon också ska jag gå och lägga mig nu, och hoppas på en lika fin morgondag! :)

måndag 2 juli 2012

En kort, men händelsefull vecka

Den efterlängtade lägerveckan har redan passerat. Som vanligt gick det alldeles för snabbt. Fullspäckat program nästan dygnet runt, och man brukar ju säga att tiden går fort när man har det roligt. ;) När det helt plötsligt var dags för lägeravslutning kändes det som om det bara hade gått en dag, och inte en hel vecka! Men det märktes nog sen på hur trött jag var (och är fortfarande..) på vägen hem, att jag har hållit i gång hela veckan. Men vi har haft det otroligt kul, skulle kunna göra det hundra gånger om! (Om jag bara skulle få lov till en full natts sömn en gång i veckan.. ;) hehe!)

Hela lägergänget samlat. Deltagare, ledare, kökspersonal och högsta chefen så klart (aka min mormor!)
Tack alla för en underbar vecka!

Som sagt, jag är trött fortfarande, eftersom jag kom hem igår, och var på jobb i morse kl. 06.30. Men nu ska jag lägga mig, och jag har turen att få sovmorgon och börja först kl. 12 i morgon! :)

Godnatt!!