torsdag 27 september 2012

Veckans höjdpunkter

I tisdags, när jag berättade att vi skulle ha friluftsdag, blev vi serverade en jättegod lunch. Vi alla undrade vad det var vi firade, men tydligen var det bara en "höstlunch". Jag menar, hur awesome är det inte att skolan firar att det blir höst genom att bjuda på god mat? :D

Igår på gemensam sång blev det inte så värst mycket sjungande.. Istället gick vi igenom våra Beatles låtar (på tisdag är ju konserten!), och vi har äntligen fått förklarat för oss vad Come Together handlar om! Tydligen handlar varje vers om var och en av bandmedlemmarna, hur olika de är, och att de måste "komma samman" för att bandet ska funka. För alla intresserade stod det jättedetaljerat på den här sidan. Det var hur intressant som helst att läsa. Och så mycket lättare att lära sig texten. Vi klarade av hela låten utan noter på repet igår!

Dagens höjdpunkt kommer att bli när jag om några timmar får träffa finaste Bianca här i Stockholm, och sedan få sällskap av henne den långa vägen hem till ön. Ska bli härligt att träffas igen, och jag ser nu istället fram emot resan, som annars kan vara otroligt långtråkig om man åker ensam.

Helgen kommer sedan spenderas på underbara Norrskata lägergård, där jag får träffa härliga människor igen! Mer om helgens höjdpunkter när jag har upplevt dem! ;)

Trevlig helg på er! (Även om jag kanske är rätt ensam om att ta helg redan idag. Känns lyxigt att alltid vara ledig på fredagar :D)

tisdag 25 september 2012

Friluftsdag

Usch vad trött jag är på morgnarna. Frukost kl 8.00, som jag gick upp till, trots att jag börjar först kl. 12 idag.. Allt för att inte förstöra dygns rytmen.. ;)

Idag ska vi tydligen ha någon slags friluftsdag, som börjar med gratis lunch på skolan, sen en konsert av brasseleverna, och sedan "friluftsprogrammet" som ingen ännu har förstått vad innebär.. :P Resten av dagen ska jag ägna åt att skriva klart melodin till de jobbiga ackorden vi fick (som jag skrev om förut, vi fick längre tid på det :D). Igår slutade det med att jag skrotade allt gammalt och började om helt. Hoppas kvällen inte ser likadan ut, i så fall lär jag ju aldrig bli klar, haha! Och öva in texten de tre låtar plus stämmor på ytterligare tre Beatles låtar som jag måste kunna tills konserten på tisdag. Någon som har lyssnat på texten till Come together? Jag kan ju säga att jag verkligen har en utmaning där.. En massa "He got blablabla.." och "he say blablabla..." och så ska man veta i vilken ordning allt kommer. Bra övning i alla fall! ;)

Nu är det dags för första avsnittet i sista säsongen av How I Met Your Mother! :D

lördag 22 september 2012

Helg

Igår åkte vi 8 pers i en bil in till Farsta centrum för att försöka fynda på Expert, som har gått i konkurs. Vi stod i kö i över en timme för att få komma in i butiken... Haha! Men när vi väl fick gå in så lyckades jag ju faktiskt fynda också. Jag hittade Sennheiser hörlurar värda 600 kr, för halva priset! Och de är jättebra, ett lyckat köp! :D

Nu sitter jag här på golvet på min mjuka matta i mitt rum och har just ätit frukost. Snart ska jag gå och öva låtar lite grann, läsa jazzboken vi har som läxa, och sen ska jag försöka mig på en liten träningsrunda också. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.

Och så måste jag komma ihåg att tvätta.. jag visste att det skulle bli ett problem, jag är snart utan underkläder igen!

onsdag 19 september 2012

Tre till... :)

Två av personerna som är med i Walk Off The Earth (covern jag lade upp igår). De är så duktiga!




tisdag 18 september 2012

Man down

Jag älskar att få hålla på med musik hela studietiden. På många av lektionerna när vi själva inte spelar (musikhistoria och skapa musik t.ex.) lyssnar vi över halva tiden på en massa låtar. Helt underbart! Det har även hänt flera gånger att jag blir kvar i skolan flera timmar efter att vi har slutat. Igår satt jag på skolans dator och tittade igenom alla pdf-filer som finns, och jag hittade massor med musikal och disney låtar! :D

I morse (innan det började regna) tog jag mig faktiskt en cykeltur in till Farsta centrum (började först kl ett :D). Det tog bara en kvart, men ack så jobbigt det var! Eller så är jag bara i väldigt dålig form. Men till mitt försvar så har min cykel inga växlar... Jag fick i alla fall inhandlat lite mjölk, juice och nyponsoppa!

Nu är jag bara så otroligt trött.. Jag kanske inte borde ha sett på det där extra serie avsnittet igår kväll, haha! Snart dags för mat i alla fall, kanske piggar det upp mig lite så jag orkar gå och öva lite även idag!

Riktigt bra cover tycker jag!

onsdag 12 september 2012

Nu måste jag skärpa mig med bloggen!

Idag var jag i skolan från 10.30 till 20.50, med undantag från när jag var till matsalen och åt. I morgon tycker jag att jag förtjänar att inte ägna fullt så mycket tid till övande! Hehe! Det är helt otroligt vad roligt det faktiskt kan vara att stänga in sig i ett av klassrummen med ett piano och "släppa loss" (så gott det går för en som inte riktigt kan spela piano.. haha!).  Men vår pianolärare (och sånglärare) är jätteduktig och får det att verka jättelätt, och helt plötsligt får jag känslan av att jag faktiskt kan lära mig det här! Hittade en Kristina från Duvemåla bok (!), och spelade igenom de låtar med någorlunda lätta ackord, och det dög för mig i alla fall! ;)

Den egentliga anledningen till att jag var där så otroligt länge idag var att vi hade fått i läxa att skriva en låt (från några ackord) till i morgon, och jag är som vanligt ute i så god tid.. (Började först när jag efter en stunds spelande kom på detta!) Usch vad förfärlig den låter, men jag fick ihop nåt i alla fall. Får hoppas på att hon inte tar för allvarligt på detta.. ;)

I söndags var jag förresten en tur in till Stockholm centrum (känns jättekonstigt att det bara tar en halv timme att komma dit!) och träffade finaste Josse! Gick till en pizzeria (med underbart goda pizzor!! tyvärr har jag glömt vad den hette..) och pratade om allt och inget. Jag passade även på att köpa en jättefin ny outfit från Monki (har tyvärr bara bilder på telefonen, och jag vet inte hur man lägger dom till datorn.. haha!). Dubbel lyx den dagen! ;)

Nu ska jag lägga mig och hoppas på att kunna somna, har varit sömnlös flera kvällar nu.. Kanske är jag för mycket på datorn..


Godnatt!

onsdag 5 september 2012

Come together

Förlåt min dåliga uppdatering. Det är fullt upp här, samtidigt som det känns som om man inte har något att göra ibland. En konstig känsla. Men jag kan ju meddela att det löste sig med mitt fönster, använde lite skruvmejslar och lyckades till sist få fast det! ;)

Idag har verkligen varit en sångdag, från 11-16. Börjar med gemensam sång, sedan ensamble (sång för min del alltså) och till sist kör. Inte illa för att vara en skoldag!

Vi fick (valde) en till låt till vår ensamble idag. Och eftersom vi har Beatles tema så blev det Come Together. Jag blir slltid lika imponerad över hur bra alla här är. Vi fick noterna, alla ängade ungefär fem minuter åt att kolla upp vad man skulle spela/sjunga och sedan testade vi ihop, och redan lät det skitbra! Det här ska verkligen bli roligt. :)


Haha, bilderna :')